Canserpinnar, stygn och en annan del av skåne...


När jag och babe började prata om barn så svor jag att jag skulle vara rökfri när vi väl var där.
Då resan ner var planerad till den 18:e så satte jag mitt mål för att sluta röka till den 15:e
Eftersom jag legat sjuk så har inte ciggen direkt gått upp i rök men jag fick synda lite för den 16:e fanns fortfarande en cigg kvar i paketet.
Ifs snusar jag så det är inte lika jobbigt som för nån annan som kapar alla droger på en gång!

 

Efter den sista ciggen så skulle det packas och fixas inför resan så jag hoppade in och tog en lång och skön dusch. När ja ska hoppa ur så råkar jag få med en fin gammal flaska som står i fönstret.

Tar 2 sekunder innan jag förstår att jag har ett stort jack i vaden, när det börjar komma ut fett och blod så skriker jag på Hanna som duktigt knyter en kökshandduk runt såret.

Sjukväxeln kopplar bara runt samtalet och vårdcentralen ligger bara 2min från lägenheten så hoppar upp dit och får en akuttid. När jag väl ligger på britsen och dom börjar sy så står Hanna och håller mig i handen söt som hon är.

Jag märker knappt att hon försvinner för att jag försöker titta på när dom syr ihop såret. Men plötsligt så hörs en super dunder smäll bakom mig på Hannas sida.

Hon ligger på golvet och ögonen bara snurrar, när sjuksköterskan försöker på kontakt med henne och lägger henne rätt så är det minst 20-30 sekunder som jag tvivlar på om hon var död.

Var otroligt hemskt, allt snurrade i huvudet. Men hennes ögon stod helt still och hon varken reagerade eller blinkade. Ursch!

Tillslut så fick läkaren kontakt med henne men efter en sån smäll så var hon riktigt snurrig. När jag sytts klart så fick Hanna hoppa upp på britsen och ligga i ca. 30min innan vi fick åka hem.

Hon måste fått en riktig hjärnskakning för det snurrar fortfarande lite för henne när hon rör huvudet åt sidan. Så går det när man snor min spotlight =)

 

Klockan 06:21 gick iaf tåget mer till Köpenhamn....tidigt må jag säga!

Men vi fick biljetterna galet billigt och hade gjort frukost att ta med på tåget.

Självklart hade jag med min lilla laptop och den nya family living så det var inte så jobbigt med 5tim. Gick faktiskt riktigt snabbt.

Väl framme i Köpenhamn så hamnade jag lite i shock, Köpenhamn i mitt huvud har alltid varit design mecca men jävlar vilken slum. Kändes som man hamnat i ett u land, nån öststat. Antar att det är danmark det.

 

Vi hittade iaf tillslut till Kliniken, svårt att förstå vad danskarna säger men läkaren sa iaf att ÄL inte skulle vara förrens lördag...suck. Jag hade ett möte på fredagen och kunde inte vara kvar på länge. Läkaren sa att Hanna kunde få en spruta som gjorde att det skulle komma igång efter ca 6tim. Så hon fick en spruta och en ny tid dagen efter.

Vi åkte tillbaka till stan för att hitta vårt hotell, var ca 30min kvar till incheckning när vi hittade rätt så vi tänkte att vi kikar på kvarteret. Vi bodde tydligen på hor gatan haha. Porr butiker, peep shows och tattuerings salonger om vart annat. Hittade dock även en jätte trevlig liten vintage butik med barn leksaker. Massa fina leksaker man ville köpa men vi fastnade för ett litet barn piano som får bli som en liten present till den lilla samt ett minne av vår resa.

När vi kom till hotellet så var tanken att vi skulle gå lite på stan, jag ville se mitt design mecca jag alltid sett i mitt huvud men babe var fortfarande så snurrig så vi valde take away och en lugn kväll på hotellet.

På vägen för att köpa mat kom vi på att vi inte hade nån biljett hem än.

Kollade i SJ automaten, inga sista minuten och 1990kr biljett endast, tänkte att det är lika bra att gå in på kundtjänst och se om dom kunde erbjuda nått. Samma svar där fast han sa att tåget jag var tvungen att ta hem var helt slutsålt! Vi gick tillbaka till automaten och då var biljetterna slut. Fick bli 1:a klass för ca. 3 lax hem. Det är bara pengar försökte jag tänka =)

Vi köpte Thaimat och Sushi och somnade dundermätta framför datorn, det var skönt.

 

På morgonen gick vi upp tidigt och åt en riktigt god hotell frukost, älskar hotell frukost...

Sen var det bara att packa, checka ut och åka till doktorn.

Fick sitta och vänta en stund, tror jag var mer nervös än Hanna. Speciellt över det här med donator.

Vill verkligen inte ha ett rödhårigt barn och dom hade inte frågat något dagen innan, så när läkaren sa mörkhårig så pustade jag ut haha

Läkaren var mycket trevlig och pratade mer skånska än danska så till och med jag forstod vad han sa.

Själva "ingreppet" tog kanske 3 sekunder, sen fick jag ett gravidtest av läkaren som förklarade att jag skulle se till att Hanna tog det efter 14 dagar. Så nu räknar jag dagarna!

Snabbt in snabbt ut...



Kan säga att åka 1:a klass är inte fy skamm, gratis kaffe och frukt samt lite gott gott, gratis tidning och internet, stora sköna säten och lite lugnare och tystare människor än i dom "normala" vagnarna.

Vi fick turen att sitta brevid varann vid ett bord även fast våra platser var mitt emot varann.

Jag fick tid att jobba lite och preppa inför mitt möte jag skulle ha på kvällen och älsklingen fick spela betapet så hon var glad.

Tåget blev nääääästan 1tim försenat in till Sthlm, jag och baby blev dunderglada av detta haha.

Något man vanligtvis inte blir! MEN med SJ's nya restidsgaranti så får man tillbaka 50% efter 30min och 100% efter 60min! Så jag hoppas verkligen att dom räknar 60min även fast det var 48min eller något sådant. Även med 50% tillbaka så känns det lite lättare för hjärtat med tanke på prislappen på biljetten.

Nu är vi iaf på hemmaplan igen och tar igen oss.

Jag hade ett riktigt bra möte och längtar lite efter att börja jobba igen efter en vecka hemma, dock mår jag nästan lite sämmre idag än förra veckan. Men att sitta hemma mår man inte heller bra av.

Vi klappar magen och håller tummarna. Jag har markerat upp på kalendern som sitter på kylen och räknar ner. Även om det inte skulle ta den här gången så är jag otroligt lycklig.

Lycklig över att min babe vill göra det här med mig och lycklig över att vi bara kommer försöka igen.

 

Om det blir ett kärleksbarn eller inte, det vet vi om ca. 12 dagar...pepp pepp pepp!


Ett inlägg från sjuksängen

Japp då åkte man tillslut på sjuktåget.
Vaknade i Söndags med en galen huvudvärk och lite ont i halsen, trodde det berodde på x antal för många timmar sömn. Så babe och jag drog på oss vandrings humöret och vandrade in till stan.
Eftersom det var så underbart väder med blå himmel och strålande sol så hoppa vi på djurgårdsfärjan och drog in på skansen.
Mysigt att göra nått annat ibland.
Tråkiga djur som sov och gömde sig, får bli en skansen igen när våret hittar hit =)




Började iaf känna mig riktigt dålig under dagen så vi fick åka hem och köpa glass.
Bäddade ner mig under täcket i soffan och somnade som en bebis.
Nu efter en dag hemma från jobbet så är jag redan lite uttråkad, vill upp och städa lägenheten, diska och tvätta men huvudet bankar som en galning direkt när jag rör på mig....suck!
Tror inte jag är gjord för att ligga still!
Är även Jääävligt trött på Tv4 nyheterna, nyheter varje halvtimme...oförskämt för sånna som tittar på hela programet!

Vill inte vara sjuk, speciellt inte den här veckan....veckan med så mycket förväntningar.
Vilken dag som hellst så hoppar vi på tåget ner till Köpenhamn.
Galet!

Jaha....

Så ska man försöka kickastarta den här bloggen igen då....ibland får man en död stund över som man faktiskt kan skriva av sig på.
Som nu t.ex....

Så snart så kommer bloggen att blomstra igen X)

RSS 2.0